Site Rengi


Kampanya Spotu Başlığı
TÜMÜNÜ GÖR

Antibakteriyel Pvc Zemin Döşeme

Antibakteriyel Pvc Zemin Döşeme

Antibakteriyel Pvc Zemin Döşeme,temizliğin önemli olduğu, hastane, okul ya da iş yerleri gibi alanların iç mekan tasarımında tercih edilen; temizliği kolay, pratik ve uzun yıllar dayanıklı kalabilen bir zemin kaplama türüdür.

Antibakteriyel PVC Zemin Döşeme Neden Tercih Edilir?

Antibakteriyel PVC zemin döşeme, insan sağlığının önemli rol oynadığı, çok kalabalık kitlelerin ve sürekli değişen bir ziyaretçi grubunun etkisi altında kalan yaşam alanlarında tercih edilmektedir. Bu yaşam alanlarının başında okullar, kalabalık iş yerleri, bankalar, hastaneler ve özel holdingler gelmektedir. Antibakteriyel zemin kaplama tercih edilmesinin en temel sebebi kire karşı dayanıklı olmasıdır ve kolayca temizlenebilmesidir. %100 antibakteriyel PVC zemin kaplama uygulanması durumundaysa zemine dökülen herhangi bir sıvı zemin tarafından emilmeyerek, temizlikte kolaylık sağlar. PVC kaplama tercih edilmesi, diğer kaplamalarla karşılaştırıldığında çok uzun yıllar tertemiz bir kullanıma imkan sunmaktadır.

PVC zemin döşeme, ayrıca aşınmaya dayanıklı bir yapıya sahip olup; yıllarca ilk günkü gibi hoş ve sağlam bir görüntüye sahiptir. Antibakteriyel zemin döşeme türlerinden birinin tercih edilmesindeki bir diğer etmen ise çok fazla desen ve tasarımda hazırlanabilmesidir. Özellikle hastane ve okullarda renkli yer döşemeleri, kuruma dahil olan herkesin daha pozitif ve daha olumlu bir havaya bürünmesini sağlamaktadır. Özellikle çocuk hastanelerinde yerlerde çizgi film karakterlerinin bulunması, doktor odalarının kaplamalarının çocukların dikkatlerini çekecek renklerde tercih edilmesi antibakteriyel PVC zemin kaplamanın önemini ortaya koymaktadır.

Antibakteriyel PVC Zemin döşeme maliyeti düşük bir döşeme türüdür. Kalite – Fiyat değerlendirmesinde oldukça başarılı sonuçlar elde etmektedir. Çünkü bu kaplama türünde en az 10 yıl boyunca herhangi bir zemin yenileme işlemine ihtiyaç duyulmamaktadır.

Antibakteriyel PVC Zemin Döşemenin Yapısı Nasıldır?

Antibakteriyel PVC zemin kaplama genellikle 2 mm kalınlığında tercih edilmektedir. Fakat bu ölçü kullanılacak alana, kullanım amacına ve kullanılacak görsel tasarım modeline göre de değişiklikler gösterebilir. Aşınmayı önlemek amacıyla kullanılan tabakalarda ise 0.30 mikron ile 0.80 mikron arasındaki bir değer tercih edilmektedir.

Antibakteriyel PVC Zemin Döşeme Nasıl Uygulanır?

Zeminin Hazırlanması: Antibakteriyel PVC zemin kaplama işleminin yapılması için öncelikle zeminin kaplamaya uygun nitelikte olması gerekir. Kaplamaya uygun bir zemin düz, pürüzsüz ve temiz olmalıdır. Zeminin alt tabasının oluşturulması yani pürüzsüz hale getirilmesi için şap kaplamanın yapılması gerekmektedir. Şap kaplamalar da yine kaplama amacına ve kullanım alanının büyüklüğüne göre çeşitlilikler göstermektedir. Eğer şap zemini istenilen ölçüde kaplayamıyorsa ve zeminde tutunma istenildiği gibi sağlanamıyorsa öncelikle astarlama işlemi yapılmalıdır.

Uygulama: PVC uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için öncelikle uygun hava koşullarının oluşturulması gerekmektedir. Soğuk ve nemli havalarda uygulama yapılması, sonradan kalkma ve kabarma durumlarıyla karşı karşıya kalınmasına neden olabilir. Tamamen kurutulan şapın üzeri leke ve toz kalmayacak şekilde temizlenmeli ve kurutulmalıdır. Düz olmayan, yamuk ya da pütürlerin olduğu zeminlere mutlaka zemin şapı uygulaması yapılmalıdır. Bu da yine zemin ustaları tarafından yapılmalıdır ki sonradan pürüzlerle karşı karşıya kalınmasın. Şapın üzeri temizlendikten sonraki adımda, zemin kaplama ve yapıştırma işlemleri yapılmalıdır. Bu noktada da ustalık büyük önem taşımaktadır.

Son Kontrol ve Düzeltmeler: Kaplama ve sürme işlemleri yapıldıktan sonra işçilikle ilgilİ ya da zeminle ilgili problemler varsa tespit edilmelidir ve yanlış yerler düzeltilmelidir. Kuruyan kaplama üzerinde değişiklik yapmak oldukça güç bir durum olmakla birlikte daha büyük hasarlara neden olabilmektedir. Temiz ve düzgün bir işçilik sonucunda ortaya çıkan Antibakteriyel PVC zemin kaplama en az 10 ile 20 yıl arasında dayanıklılık gösterir. Yaşanabilecek sel, taşkın ve su baskınlarında dahi kabarma ya da kalkma görülmez.

11 Kasım 2019
1.047 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Call Now
Yol Tarifi