Site Rengi


Kampanya Spotu Başlığı
TÜMÜNÜ GÖR

PVC Zemin Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır?

PVC Zemin Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır?

PVC zemin kaplama, ana bileşeni polivinil klorürdür ve renklendiriciler, pigmentler, plastikleştiriciler, mineral agregalar, stablizatörler ve diğer katkı maddelerinin bileşiminden oluşur. Polivinil klorürü PVC’nin kimyasal ismidir. PVC Vinil klorür monomerin polimerizasyonu ile elde edilir ve adını da buradan alır. pvc zemin kaplamaları uzun ömürlü ve ekonomik zemin döşeme malzemeleridir. Rulo veya karo şeklinde üretilmektedir.

PVC zemin kaplamalarının son dönemlerde çokça tercih edilmesinin pek çok nedeni vardır. Paslanma ve küflenme yapmazlar, esnek bir yapıya sahiptirler, basınca ve suya dayanımı yüksektir, yağ tutmaz, ekonomiktir. Ayrıca gürültü, titreşim, yankı gibi istenmeyen sesleri absorebe eder, hijyeniktir, yapım ve bakım maliyeti düşüktür, ısıya dayanıklıdır, temizliği kolaydır ve antibakteriyel özelliğe sahiptir.

PVC Zemin Kaplama Yapılmadan Önce Dikkat Nelere Dikkat Edilmeli?

PVC zemin kaplama uygulaması oldukça kolaydır. Fakat uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken bazı huşular vardır. PVC kaplama yapılacak zeminin mukavemetinin yüksek olması istenir. Zeminde toz, kir boya, alçı gibi maddelerin bulunmaması gerekir. Bu nedenle PVC zemin döşemesi yapılmadan önce şap uygulaması yapılır. Böylece mukavemeti yüksek, düz, temiz bir zemin elde edilir.

PVC kaplama yapılacak zeminin nem oranı da oldukça önemlidir. PVC döşemesi yapılacak zeminin nem oranı %12’yi geçmemelidir. Uygulama yapılacak zeminin Sıcaklığı 15 derece oda sıcaklığı ise 18 derece olmalıdır. Duvarın PVC süpürgelik gelecek kısımları düzgün olmalıdır. Köşeler 90 derece olacak şekilde ölçülü olmalıdır.

PVC Zemin Kaplama Nasıl Yapılır?

PVC yer döşemesiuygulaması şu sıra ile yapılmalıdır:

  • Kaplama yapmak üzere hazırlanan zemine astar yapılır.
  • PVC kaplama yapılacak zeminin ölçüleri alınır ve uygulama için gerekli malzeme miktarı belirlenir.
  • Rulo malzeme kullanılacaksa ters çevrilerek düzelmesi sağlanır.
  • Alınan ölçülere bakılarak PVC kaplama mastar ve maket bıçağı yardımı ile kesilir.
  • İnce dişli mala kullanılarak yapıştırıcı zemine sürülür.
  • 10 Dakika bekledikten sonra PVC kaplama yapıştırılır.
  • Duvar kenarına gelen fazla malzeme maket bıçağı ile kesilir.
  • Kaplama malzemesinin altında kalan hava boşluğu çıkarılır ve derz açma bıçağı yardımı ile parçalar arasına derz açılır.
  • Ardından derzlere sıcak kaynak yapılarak zeminin bir bütün haline gelmesi sağlanır.
  • Son olarak profil malzeme kullanılması gereken noktalarda profil malzemesi kullanılması unutulmamalıdır.

PVC Zemin Kaplama Malzemeleri Nelerdir?

PVC zemin kaplama malzemelerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Su geçirmeyen PVC kaplama malzemeleri üzerine herhangi bir madde döküldüğünde yüzeye kaldığı için temizliği oldukça kolaydır. Bu özellik aynı zamanda malzemede kabarma, bozulma ve şişme gibi istenmeyen durumların oluşmasını engeller. PVC zemin kaplamalarının Bir diğer özelliği ise alkali dayanımının yüksek olmasıdır.

Çeşitli renk, desen ve modellerde üretilen PVC zemin döşemesi estetik olduğundan mekanlarda dekorasyon amacıyla da kullanılmaktadır. Homojen, heterojen, akustik, kondaktif, ve LVT zemin kaplama çeşitleri bulunmaktadır.

Homojen PVC Zemin Kaplama Malzemesi Nedir?

Malzemenin tamında aynı özelliği gösteren tek katmanlı kaplama malzemesidir. Aşınmaya karşı gösterdikleri dirence göre sınıflandırılır ve genellikle 2 mm kalınlığındadır.  T Grubu homojen PVC kaplama türünde aşınmayı engelleyen bileşen hem malzemenin yüzeyinde hem de içeriğinde bulunur.  Bu nedenle cilalama işlemi gerekmez.

P Grubu homojen PVC kaplama türünde aşınmayı engelleyen bileşen yalnızca kaplamanın yüzeyinde bulunduğundan belli bir süre sonra cilalama işlemi yapmak gerekir. M grubu homojen PVC kaplama türünde ise kaplamanın içeriğinde de yüzeyinde de aşınmaya karşı direnç sağlayan bileşen bulunmaz. Bu nedenle montaj uygulamasının hemen ardından cilalama işlemi yapılması gerekir.

Akustik PVC Zemin Kaplama Malzemesi Nedir?

Akustik PVC zemin kaplama malzemesi yankı, gürültü ve titreşim gibi ses kirliliğine yol açan faktörlerin bulunduğu oku, huzur evi, hastane, sinema salonları ve anaokulu gibi yapılarda kullanılmaktadır. Ses tutma kabiliyetinin yüksek olması bu malzeme türünün birincil tercih sebebidir. Yumuşak bir yapıya sahip olduğundan kullanım esnasında da ses çıkmasına neden olmaz.

08 Şubat 2022
2.940 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Call Now
Yol Tarifi