Site Rengi


Kampanya Spotu Başlığı
TÜMÜNÜ GÖR

Epoksi Zemin Kaplama

Epoksi Zemin Kaplama

Epoksi Zemin Kaplama ,Endüstriyel alanda hizmet veren sektörler çalışma şartlarına uygun olmayan zemin kullanımıyla kısa sürede onarım ve yenilenme sorunlarıyla karşılaşabilmektedir. Bu zaman alıcı etken iş verimini olumsuz yönde etkileyerek düşüş yaşanmasına neden olmaktadır. Günümüzün gelişen teknolojisinde kendini yenileyen ve güçlü çözüm alternatiflerini sunan endüstriyel zemin kaplama yöntemleri, ideal bir zeminin sağlam, hijyenik ve uzun ömürlüğü ile alanlarda güçlü avantajların elde edilmesine olanak sağlamaktadır.

Epoksi Zemin kaplama Uygulama

Epoksi Zemin üzerine oturan döşemeler, üretim sisteminin tüm yüklerinin üzerine oturması sonucunda fiziksel ve kimyasal oluşumlar yüzeyi olumsuz olarak etkilemektedir. Yapı sektöründe endüstriyel zemin olarak adlandırılan epoksi kaplama, sanayi yapılarında ağır çalışma altında olası aşınmaları, kopmaları ve kimyasal sıvıların yüzeyde bozulma ile dağılmalarını engelleyerek, koruma tabakasının zeminde maksimum kalitede sonuç sunmasını sağlamaktadır. Endüstriyel zemin kaplama beton üzerine, beton prizi almadan önce birkaç katmandan oluşturulan güvenli bir uygulamadır. Reçine esaslı malzemelerin kullanılması nedeniyle, yüzey setleştirici kimyasallar olarak, epoksi yaygın olarak tercih edilmektedir. Alanın sahip olduğu özelliğe ve kullanım koşulları dikkate alınarak birçok farklı seçeneği sunulup, doğru çalışma sisteminin zemine uygulanarak, kaliteli sonucun maksimum dizeyde elde edilmesi sağlanılır. Yüzeye nüfus eden kaplamalarda akrilik esaslı ve poliüretan esaslı tercihler değerlendirilerek, beton yüzeye film tabakası oluşturmaktadır. Betonun mikro boşluklarına oturarak aşınma mukavemetini maksimum olarak arttırmaktadır. Tozlanmayı önlediği gibi, yüzeye de şeffaflık kazandırmasına karşın, genellikle kaba alanlar için tercih edilmektedir. İnce kaplamalar reçine olarak epoksi ile akrilik ve furune olarak ele alınıp, beton yüzeyin pürüzsüz bir yapıda olması gerekmektedir. Kalın zemin kaplama tercihlerinde epoksi yaygın olarak kullanılarak zemin kusursuz bir görünümle zemini her türlü risklerden uzaklaştırmaktadır.

Epoksi Zemin  kaplama,Multilayer, Self Levening ve Mortar ile olarak endüstriyel alan seçeneklerinin fazla olmasına karşın, uygun zemin seçeneğinin elde edilmesini sağlayan kusursuz alternatiflerdir. Geniş renk yelpazesine sahip olması endüstriyel alanlara uygunluk taşınmasını sağladığı gibi, anti bakteriyel özelliğiyle de istenilen hijyen koşullarının da elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Kaymazlık ve geçirimsizlik isteklerine ideal bir çözüm sunan epoksi kaplama sentetik bir reçinedir. Çok geniş bir alanda yer alan agresif kimyasal maddelere karşı maksimum direnç göstermesi, sıvıların penetrasyonuna kesin çözüm sunması nedeniyle, modern bir zeminin konfor eşliğinde yer alması kusursuzluğunu sunmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Endüstriyel alanda tercih edilmesini güçlü kılan faktör ise, tokluk, dayanırlık ve esneklik dışında darbe ile aşınma direncini arttırmasıdır 

Epoksi zemin kaplama fiyatları diğer kaplama türleriyle hemen hemen aynıdır. Epoksi kaplama fiyatları m² usulüne göre hesaplanır ve epoksi kaplama fiyatları m² birim fiyatı olarak sizlere teklif edilir. Epoksi kaplama fiyatları güncel döviz kuruna göre hesaplanır ve o gün kur neyse o baz alınır. Epoksi kaplama fiyatları uygulanacak zeminin büyüklüğü fiyatların düşmesi anlamına gelir.

Epoksi Nedir?

Epoksi; kolay temizlenebilme, istenilen düzeyde mekanik ve kimyasal dirence sahip olabilme özellikleriyle uzun ömürlü bir çözümdür. Bunların yanı sıra zengin ral (renk) ve dekoratif yüzey seçenekleriyle muazzam bir kaplama türüdür.

Hijyenik epoksi zemin  yapısı gereği kapalı hücrelerden oluştuğu ve ek yeri olmadığı için hijyen ve sterildir. bu tür epoksi kaplamaların olduğu alanlarda mikrop ve bakteri üremesi mümkün değildir. bu nedenle hijyene ihtiyaç duyulan alanlarda tercih sebebidir.epoksi zemin kaplama veya self levelling zemin kaplama teknikleri uygulanarak teraslardaki su sızıntılarının önüne geçmek mümkündür.Epoksi zemin kaplama teraslardaki su kaçağını önlediği gibi terasa yeni bir hava, estetik ve şıklık katar.

Epoksi, yapı sektörünün vazgeçilmez yardımcısıdır. Yapıştırıcı özelliği ile tek seferde dökülmeyen betonlarda yüksek kabiliyette bağlayıcı rol üstlenir. Çelik konstrüksiyonların bağlantı noktalarında kullanılır. Yapının her türlü doğa koşuluna karşı dayanabilmesine yardımcı olur. Kaplama sistemleri ile dikeyde ve yatayda (zeminde ve duvarda) uzun ömürlü çözüm sunmuş olur.

Epoksi zemin kaplama Deniz, hava ve karadaki tüm motorlu araçlarda yardımcı ürün olarak kullanılır. Bunların yanında deniz altı, zırhlı araçlar, mühimmat depoları gibi çok yüksek kuvvetlere, darbelere maruz kalması ihtimaller içinde olan alanlarda da epoksi vazgeçilmez kurtarıcıdır. Örneğin; özel üretilmiş elyaflar, yüksek performans sağlayacak epoksi reçineler yardımıyla zırhlı araç kaplanmasında kullanılmaktadır. Bugün de daha önceki yıllarda olduğu gibi silahlı kuvvetlerimizle bu alanlarda çalışmalar yapılmaktadır. Savaş gemilerinde, feribotlarda, vapurlarda karşılaştığımız tek kaplama ürünü epoksidir. Deniz aracının dışını zehirli boya diye adlandırılan epoksi boya korurken, içinde de kullanım alanları birçok çeşidi ile epoksi kaplama sistemleriyle kaplanmıştır.

Epoksi zemin kaplama kullanımı;

Her gün kullandığımız araçların boyaları da epoksi boyadır. Yol çizgileri üzerinde o kadar trafik olmasına ve sürekli değişen iklim ya da hava koşullarına rağmen, çizgi boyalarının uzun süre bu şartlara direnç gösterebilmesindeki neden, epoksi boya familyasının ürünü olmasıdır. Dünyanın birçok şehrindeki devasa köprülerin, viyadüklerin bakım – onarımı yüksek mukavemet sağlayan epoksi reçine ve macunlar ile yapılmaktadır. Birinci ve ikinci boğaz köprülerinin onarımında da gurur duymamızı gerektiren husus en kaliteli türk epoksi reçine üreticilerinden olan bir firmanın talip olmasıdır.

Sanayide büyük “bütelerin” kaplanmasında, tonlarca ağırlıktaki malzemenin aktif olarak taşındığı fabrikalarda, büyük su ve kimyasal depoların iç ve dış izolasyonunda da epoksi kaplama sistemleri kullanılmaktadır.

EPOKSİ zemin kaplama genellikle beton zeminlere partiküler kaplama düzlemi oluşturmak için korunma, tamir ve dekoratif bir görünüm vermek amacıyla uygulanan bir üründür.Bu özelliklerinden dolayıi çok geniş bir alanda; sağlam, dekorafit, sıhhı kimyasal ve fiziksel dayanıklılığı çok yüksek, uygulama sonrasında uzun ömürlü, insan sağlığına zararsız zeminlerin imalatında her geçen gün daha da artan bir taleple kullanılmaktadır. Epoksi ürün grubu gelecekte daha çok tanınacak, kullanılacak ve sevilecek modern yapı malzemelerinin başındadır.

 Epoksi Poliüretan  Epoksi karbamat bağlantıları ile birleştirilen organik üniteler zincirinden oluşan bir polimerdir. Esnek ve esnemeyen köpükler, dayanıklı elastomerler ve yüksek performanslıyapıştırıcılar, sentetikfiberler, contalar, prezervatifler, halıların alt kısmı ve sert plastik yapımında kullanılırlar . Poliüretan ürünlere çoğu zamanüretanlar da denir. Ancak etil karbamat olarak da bilinen özel üretan maddesi ile karıştırılmamalıdır. Poliüretanlar etil karbamatdanyapılmaz ve onu içermezler.

Epoksi Poliüretan Epoksi poliüretan kaplama her türlü beton ve çelik yüzeylerde uygulanan, kolay temizlenebilen, sararmaz, aşınma direnci yüksek, etkili ve koruyucu bir kaplamadır. Kimyasal ve mekanik dayanımın kritik olmadığı alanlarda ekonomik çözüm sağlar. Spor salonlarında ve endüstriyel zeminlerde kullanılan ve bir tek parça, derzsiz ve birleşimsiz uygulanabilen kaplama çeşididir.

Epoksi Zemin Kaplama Avantajları

Epoksi zemin kaplamaları, beton üzerine uygulanan diğer geleneksel kaplamalara kıyasla birçok avantaj sunar:

  • İç alanların parlaklığını önemli ölçüde artırabilen parlak, parlak bir yüzey oluşturur
  • Ağır ve sürekli trafiğe dayanabilecek sağlam ve dayanıklı bir yüzey sunar
  • Kurulumu gerektirmeyen, ek yapıştırıcıları kesen veya özel alet veya teçhizatı kesmek için hızlı ve kolay
  • Dayanıklı ve temizlemesi kolay
  • Depolar ve endüstriyel uygulamalar için ideal
  • Yağ lekelerine ve suya karşı dayanıklıdır
  • Yıllarca sürebilen kusursuz bir yüzey oluşturur
  • Çipleri ve çatlakları maskelemek için boyalar ve renkler ile birleştirilebilir
  • Üretim tesisleri için kimyasal olarak dirençli bir yüzey sağlar
  • Yüzey kaymaz katkılar içerdiğinde daha fazla güvenlik sunar
  • Görünür yollar oluşturmak ve / veya yürünebilir alanları tanımlamak için farklı desenlerde uygulanabilir
  • Mevcut beton zeminlerde aşınma ve yıpranmayı önler
  • Ürüne bağlı olarak yeni veya eski beton üzerine uygulanabilen kendiliğinden seviyelenen ürünlerle uyumlu olabilir
  • Çok az veya çok büyük bir bakım gerektirir
17 Ocak 2019
2.482 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?
Call Now
Yol Tarifi